top of page

לעוד פרטים על הקורס

ללמוד לחשוב מוזיקה - כמו מפיק

.להבין, להרגיש וליצור מוזיקה

מבוא להפקה מוזיקלית

New Logo Circle (2).png
הקורסים שלנו

המטרה

 

  • ​​​להעניק נקודת מבט חדשה – דרך עיניים של מפיק מוזיקלי.

  • להעמיק את ההבנה וההקשבה למוזיקה.

  • ללמוד איך שיר נבנה ומה הבחירות שמעצבות אותו.

  • לרכוש כלים טכניים לעבודה עצמאית בתוכנת Cubase ולאפשר לכל משתתף להתחיל ליצור בעצמו. 

IMG_8460_edited.jpg

אנחנו שמים דגש על יחס אישי ותחושה נעימה. הלמידה נעשית באווירה אינטימית באולפן, עם ליווי שמאפשר לך להתנסות, לשאול שאלות ולמצוא את הדרך המוזיקלית שלך.

הייחודיות
 

מה שמייחד את הקורס של OLiS הוא הגישה.

זו לא רק למידה טכנית - זו הזדמנות ללמוד לחשוב כמו מפיק – להבין מה באמת קורה בתוך שיר, ואיך כל בחירה מוזיקלית יוצרת רגש. במהלך הקורס נכנסים איתנו לאולפן פעיל, מנתחים שירים, מקבלים כלים טכניים בצורה מסודרת, ולומדים ליצור מתוך הקשבה. זה קורס לאנשים שאוהבים מוזיקה ורוצים להעמיק בה, באווירה אינטימית, עם ליווי אישי וקהילה שהופכת למשפחה.

תמונה מהקונטרול_edited.jpg

כל משתתף מצטרף לקהילה שלנו ולא נשאר לבד. אנחנו זמינים לשאלות, התייעצויות והכוונה בכל עת. 

הכלים שתקבלו מהקורס

  גישה מלאה לקורס  דיגיטלי שנשאר איתך לכל החיים - כדי לחזור, לרענן ולהמשיך להתפתח.

פיתוח סגנון אישי – ללמוד איך ליצור סאונד שמייצג אותך ולא נשמע כמו כולם.

היכרות עם תוכנות וטכניקות הפקה בסיסיות – כדי שתוכל לעבוד באופן עצמאי ולשלוט בתהליך ההפקה.

כלים להפיק את המוזיקה שלך מאפס – להפוך רעיונות בראש לשירים אמיתיים שתוכל לשמוע ולהתגאות בהם.

  • מה בתוכנית הלימוד ?
    מפגש 1 – היכרות עם Cubase, יצירת ביט וגרוב היכרות עם Cubase וכניסה לעולם ההפקה דרך הקשבה לקצב וגרוב – מה התפקיד של הקצב בשיר, ואיך הוא משפיע על התחושה הכללית. מפגש 2 – עריכת לופים ואודיו, שימוש יצירתי בסמפלים עבודה עם סמפלים, חיתוך ועריכה של לופים כדי להצליח לבטא את היצירתיות שבך וליצור סאונד ייחודי. מפגש 3 – היכרות עם MIDI ויצירת פלייבק מלא יוצרים הפקה מלאה ע״י שימוש בכלים מתקדמים של תוכנת Cubase ללא צורך בידע מוזיקלי תוך ניתוח השכבות המוזיקליות המרכיבות שיר. הכירות עם עולם ה-MIDI, ושימוש בכלי נגינה וירטואליים. מפגש 4 – מבנה שיר, עיבוד ואנרגיה מוזיקלית מה הופך שיר לשיר? ניתוח שירים, מבנה, שכבות מוזיקליות ותפקידן, חשיבה על אווירה ועיבוד. מפגש 5 – הקלטות – שירה וכלים חיים הקלטה נכונה של שירה וכלים חיים, עבודה עם ציוד מקצועי, מיקרופונים ושימוש באפקטים. מפגש 6 – אפקטים בהפקה: ריוורב, דיליי, פילטרים ודיסטורשן אפקטים הם לא קישוט – הם בחירה אומנותית. נלמד להשתמש בהם ככלים שמעבירים רגש, אווירה וסיפור. מפגש 7 – עיבוד שירים מחדש בז'אנרים שונים, יישום יצירתי מתרגלים את עבודת המפיק - איך ישמע שיר מוכר אם היה מבוצע ע״י אמן אחר? מפגש 8 – מפגש מסכם - טיפים וטריקים של המקצוענים חיזוק ההבנה ההפקתית דרך פרויקטים אישיים, ניתוח ודגשים להמשך יצירה.
  • למי מיועד הקורס?
    הקורס מיועד לכל מי שמוזיקה היא חלק משמעותי מהחיים שלו, ורוצה להבין איך היא באמת עובדת. אם אתה מקשיב לשיר וחושב על התחושה שהוא מעביר, תוהה איך הוא בנוי, איך בונים את הביט הנכון, למה השירה מרגשת, ואיך כל הדבר הזה קורה? הקורס מתאים למי שמעולם לא פתח תוכנה מוזיקלית, וגם למי שכבר התנסה – אבל רוצה להבין איך לחשוב מוזיקה אחרת. למי שרוצה לשים דגש על יצירה בתוכנת הפקה, באופן מסודר פשוט ויעיל.
  • למה ללמוד אצלנו?
    הקורס נולד מתוך עבודה אמיתית באולפן, והוא מועבר על ידי מפיקים שעובדים בתעשייה – לא תיאוריה, אלא יום־יום של החלטות מוזיקליות, יצירה וליווי של אמנים. אנחנו רוצים לשתף, להראות ולפתוח דלת לעולם שאנחנו חיים בו. המפגשים מתקיימים באולפן פעיל, באווירה אישית ומקצועית, עם מקום לשאלות, ניסיונות, והתנסות חיה. אצלנו תקבלו בזמן הכי קצר את הכלים הכי יעילים על מנת להתחיל ליצור במיידי ולקבל חופש אומנותי בלי מגבלות. הקורס כולל גישה מלאה לחומרי וידאו דיגיטליים, ליווי שלנו לאורך הדרך, וקהילה של אנשים עם אהבה משותפת.
  • האם אני צריך לרכוש ציוד?
    לא צריך לקנות שום דבר כדי להתחיל את הקורס. כל תלמיד מביא איתו את הלפטופ האישי שלו, ואנחנו מספקים את שאר הציוד הנדרש – כולל אוזניות, ממשקים וכל מה שצריך לעבודה באולפן. אין המלצות לרכישת ציוד בתחילת הדרך. בהמשך הקורס, כל תלמיד יקבל המלצות אישיות בהתאם לסגנון העבודה שמתאים לו, ויקבל ליווי טכני מקצועי אם ירצה לבנות לעצמו עמדת יצירה. אנחנו ממליצים לא למהר להשקיע – וכשמגיע הרגע, יש גם הנחות על ציוד לתלמידים שלנו.

המרצים
 

אור שיש

DSC_8006_edited.jpg

לירז זרחיה

DSC03039_edited.jpg

סתיו פרגר

IMG_1327_edited_edited.jpg
  • Facebook
  • Instagram

© 2020 OLiS

bottom of page